Munka-Ljungby

Munka-Ljungby är ett mycket trevligt litet samhälle bara sju kilometer utanför Ängelholm. Byn har under de senaste åren vuxit i både storlek och popularitet. Anledningen är nog för att Munka-Ljungby är perfekt för barnfamiljer. Här finns äldre och etablerade bostadsområden men också nya områden att bo i. Och de blir fler hela tiden.

Mitt i byn finns en välsorterad livsmedelsbutik och anrika konditori Centrum. Efter fikan finns det en uppsjö av aktiviteter att sysselsätta sig med. Här finns padel-banor, tennisbanor, sporthallar, ridhus, golfbana, bibliotek och egen simhall.

I samhället finns det flera förskolor och barnen kan gå hela grundskolan i Munka-Ljungby, ända upp till nian. Här finns också närhet till skog och vattendrag och Skäldervikens vackra sandstrand i Ängelholm är bara knappa milen bort.

Kommunikations­möjligheter

Det finns goda kollektiva kommunikationsmöjligheter från Munka-Ljungby till såväl Ängelholm och Helsingborg som till Klippan och Hässleholm.

Tar du dig fram med bil så är du på E6:an på ca 5 minuter och på E4:an på 10 minuter från centrala Munka-Ljungby.

Och ska du ut och flyga så är Ängelholm Helsingborg Airport bara en kvart bort från byn.

Välkommen till en vardag med nära till det mesta

Barnvänliga Munka-Ljungby ligger på en plats där du har nära till både natur och större städer. Och i själva byn finns allt du behöver för såväl barnomsorg, skola och fritidsaktiviteter. Allt som gör vardagen för en barnfamilj enkel och smidig finns i denna lilla idyll.