Flexibla hem för just dina behov

Räfsan ligger naturskönt i populära Munka-Ljungby och här kan du hitta ditt framtida hem i något av våra 20 välplanerade och rymliga radhus/bostadsrätter som är 110 eller 120 m² stora. Fördelat på fyra huskroppar i förskjutning skapas det privata ytor och uteplatser till varje hus i både söder och norr. Den gemensamma innergården ramas in av huskropparnas levande träfasader där vinklar och vrår bidrar till hela områdets karaktär och själ. Med utgångspunkt från de naturliga omgivningarna och en arkitektur med rötterna i svensk byggtradition skapas ett rustikt uttryck. Placeringen och fönstersättningen hintar om det moderna och ger kvarteret Räfsan en egen och unik karaktär som inte går att jämföra med något annat.

Ljust och anpassningsbart

Bostäderna är genomgående ljusa med stora moderna fönsterpartier. Entréplanets höga golvfönster ger en både ljus och rymlig känsla. Husen, oavsett storlek, har alla effektiva, smarta och välplanerade ytor.

Husen som är 110 m² fördelas på fyra rum och kök. Skulle behovet finnas så gör vår flexibla planlösning det möjligt att få in ytterligare ett sovrum. På entréplanet hittar du kök med matplats, sällskapsrum och badrum med tvättmaskin och torktumlare. På ovanvåningen finns det tre sovrum varav ett större med egen klädkammare. Här uppe finns även ett kaklat badrum.

Husen på 120 m² har fem rum och kök. Även här finns det möjlighet att addera ett sovrum till. På entréplanet finns köket med matplats, sällskapsrum, badrum och tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. På ovanvåningen finns det fyra sovrum varav ett större med egen klädkammare. Här uppe finns även ett kaklat badrum.

Planlösning. Radhus med 120 m².
Bottenvåning och ovanvåning.
(klicka på bilden för att förstora)

Planlösning. Radhus med 110 m².
Bottenvåning och ovanvåning.
(klicka på bilden för att förstora)

(klicka på bilderna för att förstora)

En genomtänkt standard med tillvalen som kan göra det snäppet bättre, precis i din smak

Husen har en genomtänkt standard med bra materialval i samtliga rum. Kakel och klinker i badrum och fina trägolv i övriga utrymmen. Du får en inredning med lång livslängd, både när det gäller design och hållbarhet. Tillvalssortimentet för köksinredning, bänkskivor, vitvaror, garderober och golv är stort och ger dig stora möjligheter att utforma ditt nya hem efter din egen smak.

Material och hållbarhet

Alla hus har både stomme och fasad i trä. Det är inte bara ett vackert material, att bygga i trä har många fördelar, både för miljön och individen. Trä är ett klimatsmart byggnadsmaterial då träden under merparten av sin uppväxt binder koldioxiden i luften. Att använda trä som byggnadsmaterial bidrar därför till ett mer långvarigt och effektivt sätt att lagra kol. Trä påverkar även den rumsliga upplevelsen, att omge sig med trä ökar välbefinnandet och har en lugnande effekt. Trä är också ett levande material som påverkar rummet fysiskt, vilken ger behagligare temperatur, luftfuktighet, ljus och akustik. För att skapa variation och en egen identitet för det egna hemmet varierar vi fasad, takmaterial och dess fasadkulörer.

Livet mellan husen

Här kan alla i familjen hitta sin favoritsyssla. Leka, odla och umgås på lekplatsen, i växthuset eller på bollplanen. Gården mellan husen är bilfri och alla husen har direktkontakt med grönytorna.

Varje radhus har två egna parkeringsplatser med direkt infart från gatan och ett litet trädgårdsförråd för säsongsförvaringen. Cykel är ett oslagbart färdmedel för att ta sig fram i byn och i anslutning till miljöhuset hittar du Räfsans cykelverkstad med luft och alla de viktigaste verktygen.